Nieuwe raambekleding voor de bijkeuken!

Vorig jaar hebben we een heel mooie bijkeuken laten plaatsen. Ik ging er toen van uit dat de raambekleding die er reeds hing gewoon kon blijven hangen. Helaas ging die vlieger niet op. De wanden hebben voor het mooie een dun laagje stuc gekregen en hierdoor past de houten jaloezie niet meer die er hing.

Deze houten jaloezie die nog prima functioneerde, maar helaas dus niet meer paste, kwam destijds bij Veneta.com vandaan. Destijds kwam er een gratis adviseur van Veneta bij ons thuis om tips te geven oven een houten jaloezieën op maat, kleuren te laten zien en in te meten. Omdat het nu maar om een raam ging en we zelf inmiddels in het bezit zijn van een elektronische meter vond ik het niet nodig om dit keer een adviseur aan huis langs te laten komen. Veneta gaf zelf aan dat dit gratis bezoek geen enkel probleem zou zijn. Super natuurlijk, maar gezien onze drukke agenda besloten dat dit niet nodig was. Veneta gaf aan dat een adviseur ook telefonisch en per mail ons advies kon geven.

Gratis kleurstaaltjes

De vorige houten jaloezieën waren wit, op zich zou dat weer kunnen, maar een kleur die meer bij de bijkeuken zou passen leek mij ook wel eens leuk. Op de site van Veneta.com heb ik diverse gratis kleurstalen aangevraagd. Met deze kleurstaaltjes heb je een goed beeld van de kleur en het materiaal bij daglicht maar ook bij kunstlicht en in het schemer.

Binnen enkele dagen werden de gratis kleurstaaltjes al bezorgd! Naast diverse kleuren houten jaloezie ook een paar kleuren stofjes besteld voor een mogelijk vouwgordijn. De juiste kleur kiezen is nog niet eens zo makkelijk en dan ook nog de keuze welke kleur ladderband mochten we weer voor houten jaloezieën gaan.

Houten jaloezieën

Uiteindelijk hebben we toch besloten om als raamdecoratie weer voor houten jaloezieën te gaan. Dit raam zit naast de voordeur en door de jaloezieën zo te kantelen komt er daglicht binnen, maar ook privacy.

Vanuit Veneta hebben we toch ook nog gebruik gemaakt van een van hun adviseurs. Ook al dachten we alles wel te weten, adviseur Gemma kwam nog met handige tips. Zo hadden we tijdens het stuccen de oude houders laten zitten van de raambekleding omdat we dachten deze wel her te gebruiken. Deze oude wandsteunen zouden een lelijk stukje muur achter laten zodra we deze zouden verwijderen. Gelukkig gaf Gemma aan dat we de oude konden hergebruiken ondanks dat ze inmiddels een nieuw (wel beter) ophangsysteem hebben voor de houten jaloezieën.

Gemma heeft gelijk ook gelijk gecheckt of de afmetingen kloppen en of de bedieningen op de juiste plek zitten. Al met al was het toch wel fijn om even van gedachten te wisselen met een adviseur.

Gemma heeft de order in werking gezet en binnen een kleine twee weken kwam daar onze nieuwe raamkleding!!!

Levering nieuwe houten jaloezieën

Via de mail werden we goed op de hoogte gehouden van het leverproces. Wanneer het in productie werd genomen tot aan het moment dat onze bestelling bij de transporteur in de wagen lag om bezorgd te gaan worden. Heel handig, want zo wist ik gelijk hoeveel tijd ik nog had om het kozijn van het raam een nog even snel een frisse verfbeurt te geven.

Na een kleine twee weken wachten was daar onze bestelling. Altijd spannend of de kleur klopt zoals besteld wanneer je de doos openmaakt. Maar natuurlijk was alles precies zoals besteld en heel mooi! Omdat we de muurbeugels al hadden hangen ging de montage erg snel en makkelijk. Maar mocht je dat niet hebben, dan zit in de doos alle informatie die je nodig hebt. Een mooi stappenplan en alle materialen om de raambekleding op te hangen.

Het eindresultaat

Past goed bij de rest van de bijkeuken toch!

Mocht je denken wat hebben ze met die witte houten jaloezie gedaan? Die hangt nu in onze keuken, daar zit een identiek raam en daar was de raambekleding te vies geworden om nog fatsoenlijk schoon te krijgen. (Een wasbak voor dit raam is ook niet handig gekozen door ons destijds) dus daar hangt nu dit frisse witte exemplaar.

Wist je dat Veneta.com ook een meetgarantie heeft? Mocht je onverhoopt zelf verkeerd gemeten hebben, dan zorgen zij dat er kosteloos een nieuwe passende raambekleding komt. Klinkt gek zoiets, maar geloof mij, ook wij hebben wel eens twee getallen omgedraaid bij het invoeren in volle overtuiging dat we de juiste maten aan het invoeren waren. En dan sta je gek te kijken als er een heel smalle jaloezie binnen komt. (Dit was destijds helaas niet bij Veneta besteld)

  • In samenwerking met Veneta.com is dit blog tot stand gekomen.

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.